برسی پژو پارس و پارس elx

پیشنهادی

پژو پارس

پژو پارس یا پژو پرشیا : پژو پارس را نمونه موفق فیس لیفت در ایران می دانند. فیس لیفت حساب شده پژو 405 که توسط ایران خودرو  عرضه شد. طراحی پارس که ابتدا با نام پژو سفیر و بعد پژو پرشیا و در نهایت پژو پارس معرفی شد، از پژو 406 الهام گرفته شده است. در این مطلب نگاهی به طراحی، تاریخچه، مدل ها و مشخصات فنی پژو پارس ELXخواهیم داشت.

طراحی

پرشیا همان 405 است که فیس لیفت شده. این نکته که در ابتدا واقعیتی تلخ به نظر می رسد، با وجود طراحی هماهنگ و پویای پژو پارس کمی شیرین می شود. طراحی، امکانات و توانایی های فنی این خودرو باعث شده تا جز محبوب ترین ماشین های ایرانی باشد و تا به الان درباره خروج آن از خط تولید صحبت نشده است.

تاریخچه اولین پرشیا هایی که در ایران به صورت گسترده تولید شدند به سال 1379 بر می گردد. اکنون هم می توان پارس های دست دوم اوایل دهه هشتاد را برای خرید پیدا کرد.

پرشیا در سال های اول عرضه خود به واسطه امکانتش به عنوان خودرویی به اصطلاح لوکس مطرح شد و البته قیمت آن نیز به طور کلی مناسب بود.

پژو پارس در واقع همان پژو 405 است. باید گفت طراحی این خودرو به خصوص در نمای جلو به 406 شباهت هایی دارد، اما در نمای کناری آن همان 405 را می توان دید.

اتفاقی که با پژو پارس افتاد یعنی تغییرات در 405 و معرفی آن به عنوان خودرویی جدید، در مورد پژو 207 هم رخ داده. پژو 207 نیز در واقع پژو 206 پلاس است که در ایران با نامی متفاوت عرضه می شود.

نسخه های پژو پارس لیموزین و تشریفاتی که شش درب دارند به تعداد محدود تولید شده اند. اکثر آن ها تولید سال های 1378 تا 1381 هستند.

صادرات پژو پارس به بعضی کشور های دیگر نیز صورت گرفته، برای مثال این خودرو در عراق حضور دارد. در این کشور مدل های قدیمی تر آن را با نام های “بیجو بارس” و مدل های جدیدتر را با نام “بیجو بابل” می شناسند. بیشتر کاربرد پژو پارس در عراق به صورت تاکسی بود.

مدلهای مختلف ای

  • پژو پارس ساده که به عنوان پژو پارس سال معروف است (با موتور XU7 L3 8V)
  • پژو پارس ال‌ایکس (با موتور TU5)
  • پژو پارس با دندهٔ اتوماتیک (با موتور TU5)
  • پژو پارس دوگانه سوز (با موتورXU7 L3 8V)
  • پژو پارس ئی‌ال‌ایکس (با موتور XU7 L4 16V معروف به موتور زانتیا)
  • پژو پارس ئی‌ال‌ایکس  XUM

مشخصات فنی ELX

 

پژو پارس ELX از جمله محصولات شرکت ایران خودرو است که در سال 1382 و چند سال بعد از عرضه اولین نمونه پژو پارس در بازار ایران عرضه شد. این خودرو به واسطه استفاده از پیشرانه‌ای 1.8 لیتری که پیش‌تر روی سیتروئن زانتیا مورد استفاده قرار گرفته بود و همچنین نصب چند آپشن بیشتر مانند گرمکن صندلی، در بین عموم به «پژو پارس زانتیایی» معروف شد. این خودرو در آن زمان جز سدان‌های لوکس ایران خودرو به حساب می‌آمد و مورد توجه بسیاری از سازمان‌های دولتی نیز مورد استفاده قرار گرفت. با اینکه در سال 1392 تولید پارس ELX موتور زانتیا به طور کامل متوقف شد، اما این خودرو هنوز هم متاسفانه طرفداران متعصب خود را دارد و با قیمت‌های گزاف معامله می‌شود.

 نقد  پژو پارس ELX موتور زانتیا

پژو پارس ELX موتور زانتیا از لحاظ طراحی متاسفانه تفاوت خاصی با پژو پارس معمولی ندارند و فقط در نمونه ELX از رینگ‌هایی موسوم به خرچنگی استفاده شده است که شکل زیبایی نیز دارند. مجموعا طراحی پارس ELX را می‌توان ساده، محافظه کارانه و مطابق با استانداردهای دهه 80 دانست، اما جز این موارد، نمی‌توان ایراد خاصی به طراحی این خودرو وارد کرد. کابین خودرو نیز در نهایت سادگی طراحی شده و متریال به کار رفته در آن نیز پلاستیک ضعیف است که کیفیت چندان مطلوبی ندارد. پژو پارس ELX موتور زانتیا به یک پیشرانه 4 سیلندر 1.8 لیتری موسوم به XU7 L4 مجهز است که می‌تواند 110 اسب بخار قدرت و 155 نیوتن متر گشتاور را تولید کند و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخ‌های جلو انتقال دهد. شتاب 0 تا 100 این مدل 9 ثانیه اعلام شده و همچنین مصرف ترکیبی آن نیز 8.1 لیتر در هر صد کیلومتر است. پژو پارس ELX نسبت به پارس معمولی اولیه که در سال 1378 به تولید می‌رسید از سطح آپشن‌های بیشتری برخوردار است؛ حتی نمونه‌هایی از این مدل با آپشن‌هایی همچون گرمکن و سردکن صندلی، صندلی برقی و صندلی‌هایی موسوم به خلبانی به تولید رسید که در زمان خود بسیار مورد توجه قرار گرفت. علاوه بر این موارد، می‌توان تجهیزات دیگری مانند رینگ آلومینیومی، چراغ مه شکن جلو و عقب، تریم بژ و چند آپشن دیگر را در این خودرو مشاهده کرد. در پایان باید گفت که پژو پارس ELX موتور زانتیا در زمان خود یکی از خودروهای لوکس و پرآپشن به حساب می‌آمد، به گونه‌ای که بسیاری از سازمان‌های دولتی از آن به عنوان خودرو تشریفات استفاده می‌کردند، اما در سال 1391 تولید پارس ELX با موتور زانتیا متوقف شد. اگر بخواهیم مزایای این خودرو را ذکر کنیم باید از مواردی همچون پیشرانه قدرتمند، آپشن‌های مناسب، دسترسی ساده به قطعات یدکی و بازار خرید و فروش پر رونق نام ببریم، اما طراحی قدیمی و قیمت‌های نجومی به دلیل توقف تولید شاید بارزترین نکات منفی این خودرو باشند.

سطح امنیت

هیچ نتایجی از تست تصادف این خودرو توسط مراکز معتبر وجود ندارد. همچنین پارس ELX موتور زانتیا با حداقل امکانات ایمنی یعنی 1 کیسه هوای راننده، ترمز ABS و سیستم EBD روانه بازار شده است؛ بنابراین این خودرو نیز همچون سایر برادران خود در زمینه ایمنی حرفی برای گفتن ندارد.

ارزش خرید

اگر هم اکنون قصد خرید یک دستگاه پژو پارس ELX با موتور زانتیا را داشته باشید با قیمت‌های نجومی فروشندگان مواجه خواهید شد که نسبت به قیمت اولیه این خودرو رشدی بعضا تا 10 برابر را نشان می‌دهد. با توجه به مزیت‌ها و معایب گفته شده باید ارزش خریدی متوسط را برای این خودرو متصور باشیم.

رقبای بازار پژو ELX

با توجه به شرایط فعلی بازار خودرو، پژو پارس LX، دنا، سمند سورن، سایپا آریو و پژو 206 صندوقدار رقبایی هستند که پارس ELX موتور زانتیا باید با آن‌ها رقابت کند. همه این گزینه‌ها بازار دست دوم پر رونقی دارند و قطعات یدکی‌شان نیز به وفور در بازار یافت می‌شود. در نهایت شاید دنا در مقایسه با پژو پارس ELX موتور زانتیا از چالاکی کمتری برخوردار باشد، اما دنا علاوه بر مزیت‌های گفته شده در بالا از مزایای دیگری مانند طراحی بروز و آپشن‌های متنوع برخوردار است و می‌تواند در این رنج قیمتی گزینه مناسبی برای خرید باشد.

 

 

Telegram
YouTube
Instagram
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید
فهرست