برسی مشخصات تارا(K132)

پیشنهادی

برسی مشخصات تارا(K132)

بعد از امضای قرارداد برجام، همکاری خودروسازان خارجی با تولیدکنندگان داخلی از سر گرفته شد. بر این اساس، پژو و ایران خودرو شرکتی را با نام ایکاپ تاسیس کردند تا در فاز اول پژو ۲۰۰۸، پژو ۲۰۸ و پژو ۳۰۱ تولید شود. اما به دنبال خروج آمریکا از برجام، همکاری ایرانی‌ها و فرانسوی‌ها لغو شد و پروژه‌های مشترک روی زمین ماند. بعد از آن، ایران خودرو پلتفرم PF1 پژو سیتروئن را ارتقا داد و پلتفرم IKP1 را مخصوص خودش ساخت و همچنین با تغییراتی روی پژو ۳۰۱، خودرو تارا را طراحی و تولید کرد.

تارا که با نام K132 شناخته می‌شد، از سال ۱۳۹۹ با جعبه دنده دستی روی خط تولید قرار گرفت و از طریق طرح‌های پیش فروش ایران خودرو به متقاضیان فروخته شد. تولید تارا اتوماتیک در سال ۱۴۰۰ آغاز شده و به زودی به بازار عرضه می‌شود.

طراحی ظاهری

بخش‌هایی از قالب جانبی، کابین و فریم سقف این خودرو با پژو ۳۰۱ مشترک است و بیشترین تغییرات در بخش طراحی جلو و عقب خودرو انجام شده‌است .به ادعای ایران خودرو، قطعات این خودرو ۹۲ درصد داخلی‌سازی شده‌است. اما نشان تجاری و نام شرکت پژو بر روی برخی قطعات و مجموعه‌های ساخت‌داخل این خودرو، همانند موتور، همچنان به‌چشم می‌خورد

البته شاید محدودیت‌های اقتصادی در فرآیند تولید بخش‌هایی همچون سپر، چراغ‌ها و جلوپنجره سبب شده تا دست طراحان در ترسیم نمای چهره و ناحیه پشت خودرو تارا چندان باز نباشد و به همین دلیل مجبور به استفاده نامناسب از اشکال هندسی نسبتا ساده با حداقل انحنا شده باشند.

به هر حال این فیس‌لیفت اگرچه حالتی خشن و اسپرت دارد اما از لحاظ هماهنگی با پروفیل جانبی چندان مطلوب به نظر نمی‌رسد. با این وجود تارا در قیاس با تولیدات قدیمی موجود در بازار ایران همچون انواع مشتقات تندر ۹۰، سمند و پژو پارس، بسیار مدرن است و می‌تواند نیازهای مشتریان ایرانی را که در یک بازار کم‌تنوع مجبور به انتخاب خودرو هستند، به نحوی قابل‌ قبول پاسخ دهد؛ اما در مقایسه با تولیدات روز دنیا باید گفت تارا چندان دلچسب و خوشایند طراحی نشده است.

ترسیم چراغ‌های به‌هم‌پیوسته عقب نیز با کمترین دقت و ظرافت انجام شده و برخلاف نمونه‌های مشابه خارجی همچون چراغ‌های سراسری پورشه و یا حتی برخی از محصولات جدید چینی، آن میزان دلربایی که انتظار می‌رود را از خود به نمایش نمی‌گذارد.

اما همان‌ طور که اعلام شد در قیاس با تولیدات قدیمی فعلی شرکت‌های ایران خودرو و سایپا می‌توان نمره قبولی به ظاهر تارا داد.

هر چند تارا بر اساس پژو ۳۰۱ ساخته شده اما از همتای فرانسوی‌اش ۷۷ میلیمتر کشیده‌تر و ۲۰ میلیمتر کوتاه‌تر است.

مشخصات فنی

مشخصات فنی نام خودرو:تارا
موتور چهار سیلندر ۱۶ سوپاپه
حجم موتور ۱۵۹۸ سی‌سی
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت ۱۱۳ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور ۱۴۴ نیوتن-متر در ۴ هزار دور در دقیقه
شتاب صفر تا صد 5/9ثانیه
حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر در ساعت
وزن ۱۱۵۰ کیلوگرم
اندازه (میلیمتر) ۴۵۰۵ طول – ۱۷۴۸ عرض – ۱۴۶۶ ارتفاع

موتور تارا نسخه به‌روز شده و بهینهTU5قدیمی پژو تبدیل به  TU5+ است. این موتور ۱۱۳ اسب بخار قدرت دارد و از نظر آلایندگی و مصرف سوخت نسبت به خودروهای هم رده‌اش وضعیت مطلوب‌تری دارد. پیشرانه تارا پیستون ضد سایش دارد و جعبه دنده این خودرو هم از نوع دنده‌ای پنج سرعته است.

شتاب و کشش تارا در مسیرهای رانندگی معمولی مناسب است. البته شتاب رسمی تارا در نسخه دنده‌ای ۱۲٫۵ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی‌اش هم حدود ۷ لیتر برآورد می‌شود. این‌ها در مقیاس‌های بین‌المللی اعدادی متوسط هستند ولی در مقایسه با محصولات داخلی، می‌توان گفت که تارا وضعیت خوبی دارد.

طراحی داخلی

با وجود اینکه طراحان ایران خودرو تغییرات زیادی را روی بدنه تارا اعمال کرده‌اند تا به کل از پژو ۳۰۱ متمایز باشد، اما در طراحی داخلی این اتفاق نیفتاده و همه چیز دقیقا همان است که در کابین سدان فرانسوی دیده می‌شود.

هر چند این کپی‌برداری باعث شده تا حس متفاوت بودن تارا از بین برود، اما در عوض استفاده از یک کابین امتحان پس‌داده که ارگونومیک خوبی دارد، می‌تواند موجب رضایت رانندگان و سرنشینان شود.

همچنین با توجه به فاصله ۲۶۵۲ میلی‌متری میان محورهای جلو و عقب تارا، کابینی نسبتا جادار و مناسب برای چهار- پنج سرنشین شاهد هستیم. از دیگر نکات مثبت تارا می‌توان به صندوق عقب بسیار جادار ۶۴۰ لیتری اشاره کرد که به راحتی می‌تواند نیازهای مسافرتی خانواده‌ها را برآورده سازد.

امکانات و تجهیزات تارا

آپشن‌های بسیاری نظیر: سانروف، دوربین دنده عقب، سیستم تاشوبرقی آینه‌های جانبی، سنسورهای نور و باران، سیستم ورود و استارت بدون کلید، روکش‌های چرمی، رینگ‌های ۱۶ اینچی آلومینیومی، صندلی‌های جلو برقی و ایربگ‌های جانبی از روی نسخه دنده‌ای تارا حذف شده‌اند.
در خصوص ایمنی هم با توجه به جدید بودن پلتفرم مورد استفاده، استاندارد حفاظت از عابرین پیاده، وجود کنترل پایداری فعال الکترونیکی و استفاده از ورق‌های دوفازی (Dual Phase) با استحکام بالا، می‌توان از تارا به عنوان امن‌ترین محصول ملی ایران‌خودرو یاد نمود. البته پژو ۳۰۱ که به نوعی پدر تارا محسوب می‌شود در بحث ایمنی آن‌قدرها هم ایده‌آل نبوده و تنها ۳ ستاره از ۵ ستاره ممکن مؤسسه Euro-NCAP را به دست آورده است، اما با این حال نباید از یاد برد که این ستاره‌ها در سال ۲۰۱۴ و با استانداردهای آن دوره به دست آمده‌اند و در نتیجه ارزش بالاتری از ۴ ستاره سال ۲۰۰۰ پژو ۲۰۶ خواهند داشت. تارا بر اساس پژو ۳۰۱ ساخته شده اما از همتای فرانسوی‌اش ۷۷ میلیمتر کشیده‌تر و ۲۰ میلیمتر کوتاه‌تر است.

رقبای تارا در بازار

سایپایی تازه وارد یعنی شاهین می‌تواند به عنوان جدی‌ترین رقیب تارا مطرح باشد چراکه هر دو خودرو از پلتفرم‌های جدید برخوردارند و طبق ادعای کمپانی‌های وطنی از نظر ایمنی پیشرفت محسوسی داشته‌اند. خودرو شاهین از طراحی ظاهری هماهنگ‌تری بهره می‌برد، به لطف پرخوران توربو گشتاور بالاتری دارد و در نسخه فول یا همان G از برخی آپشن‌های اضافه نظیر سانروف (در قیاس با تارا دنده‌ای) برخوردار است. اما در طرف مقابل تارا با پیشرانه ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی خود در قیاس با موتور ۸ سوپاپ توربوشارژر شاهین استهلاک و دردسرهای نگهداری کمتری دارد، کابین شکیل‌تری در اختیارتان قرار می‌دهد و با ارائه سیستم کنترل پایداری الکترونیکی و کروز کنترل می‌تواند رفاه و آسایش بیشتری به دنبال داشته باشد.
در این بین محصولات دیگری نظیر ۲۰۷i صندوقدار و دنا پلاس هم وجود دارند که با پلتفرم‌های قدیمی‌ترشان از ایمنی پایین‌تری برخوردار هستند، ضمن اینکه ۲۰۷ از نظر فضای کابین (برای سرنشینان عقب) هم محدودیت زیادی دارد.

مزایا تارا

  1. ایمنی قابل قبول
  2. امکانات نسبتاً خوب
  3. پشتوانه خدماتی در سطح کشور
  4. فضای مناسب کابین

معایب تارا

  • حذف آپشن‌هایی نظیر ایربگ‌های جانبی
  • حذف سانروف و دوربین دنده‌عقب از نسخه دنده‌ای
  • ناهماهنگی در طراحی برخی قسمت‌های بدنه

 

 

Telegram
YouTube
Instagram
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید
فهرست